Bereikbaarheid in de toekomst Eindhoven (West) vanaf Wintelre

Bereikbaarheid in de toekomst Eindhoven (West) vanaf Wintelre

U heeft ongetwijfeld in de krant of via andere media gelezen dat de gemeente Eindhoven in samenwerking met de gemeente Best en Oirschot grootse plannen heeft om de bereikbaarheid van Eindhoven Airport te verbeteren. Dit onder de naam: Challenge variant
Daarbij komt ook nog het plan om de Oirschotsedijk vanaf Oirschot tot aan Eindhoven aan te passen naar een zogenaamde ‘Groene Corridor’. Dat wil zeggen dat de auto op dit traject wordt geweerd en de weg vrij is voor fietser en voetganger (u heeft al gemerkt dat het gedeelte vanaf de Anthony Fokkerweg tot aan Eindhoven zo al is uitgevoerd). Tegen de ‘Groene Corridor’ is vooral door inwoners van Oirschot geprotesteerd. Dit om te voorkomen dat inwoners van Oirschot via de snelweg dan wel via Best naar Eindhoven moeten rijden.
Wat zijn nu de verdere gevolgen voor Wintelre?
Als we de huidige plannen van de gemeente Eindhoven bekijken, betekent het voor het autoverkeer vanuit Wintelre naar Eindhoven (o.a. Catharinaziekenhuis, Blixembos, Stadsdeel Woensel) dat je via de Landsardseweg, dan rechtsaf, de dan inmiddels verlengde Spottersweg op, naar de Anthony Fokkerweg kunt rijden. Ook zal de nieuwe verbinding naar de aansluiting op de snelwegen (zoals die nu wordt bereikt via de aansluiting bij de legerplaats) en de verbinding naar Best in de nieuwe situatie geen problemen voor ons opleveren. De aanpassingen zijn gepland vanaf 2018 t/m 2021. Voor een tekening van de geplande situatie zie hier
Werkgroep verkeer Leefbaar Wintelre

Afdrukken E-mail

Baanrenovatie Vliegbasis Eindhoven

Baanrenovatie Vliegbasis Eindhoven

In het voorjaar van 2016 wordt de start- en landingsbaan van Vliegbasis Eindhoven gerenoveerd. Bij deze renovatie wordt de toplaag van de baan vervangen, zodat vliegtuigen veilig kunnen blijven landen en opstijgen. De frequentie van dergelijk onderhoud is afhankelijk van de intensiteit van het gebruik van de baan en daarom wordt de toplaag jaarlijks geïnspecteerd. In 2004 heeft voor het laatst dergelijk onderhoud aan de hoofdbaan plaatsgevonden.

Lees meer

Afdrukken E-mail

Presentatie infoavond Plan Koemeersdijk + indicatie VON prijzen

Tijdens de informatieavond over het nieuwe plan Koemeersdijk werd de toezegging gedaan om de sheets van de presentatie op deze site te publiceren.

De presentatie is te vinden op de vergaderingen pagina van Leefbaar Wintelre.
LET OP: De presentatie is meer dan 7Mb groot!

Nieuw 20160429: De indicatie vrijopnaam (VON) prijzen toegevoegd, zie hier.

 

Nog een paar adressen:

De gegevens en email van Nathalie van Gisbergen staan ook op het inschrijfformulier.
Telefoonnummer is: 0497-369898
email : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Eventuele extra formulieren zijn daar ook op te vragen. 


Notariskantoor Mr. J.B.M. van Loon
Heike 1, 5512 NJ Vessem
Postbus 1014, 5512 ZG Vessem

T: 0497-591533
F: 0497-591996
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

adres rabobank

 

.
Blijf deze pagina in de gaten houden, er komt mogelijk nog meer info

Afdrukken E-mail

Uw WOZ-waarde, overlast Eindhoven Airport en vliegroute 1B

Door de komst van vliegroute 1B in september 2014, is de waarde van woningen die onder deze route liggen (of vlak daarbij) ongetwijfeld gedaald. Ook is het totaal aantal vluchten tussen 1 januari 2014 en 1 januari 2015 met 8,5% toegenomen. Dit zou ook tot uitdrukking moeten komen in uw woningwaarde zoals die geldt voor de Onroerende Zaak Belasting (WOZ). Om dat voor elkaar te krijgen, dient u wel bezwaar te maken op de nu vastgestelde waarde van het onroerend goed. De waarde is vastgesteld (met peildatum 1 januari 2015) op 29 februari 2016. U moet binnen zes weken bezwaar maken, dus haast is geboden. 

Onderaan dit artikel vindt u een toelichting/motivatie die u kunt gebruiken voor het invullen van een bezwaarschrift op uw aanslag WOZ. Op de website van de gemeente Eersel kunt u bezwaarformulieren downloaden voor een 'informeel bezwaar' of een 'formeel bezwaar'. Klik hier om naar de website van de gemeente Eersel te gaan. Als u vervolgens kiest voor de optie 'wat moet ik doen', vindt u daar de formulieren.

Lees meer

Afdrukken E-mail

Laatste kans voor Wintelre betreffende Eindhoven Airport! Pak die aan!

 

Beste inwoners van Wintelre,

Woensdag 28 oktober heeft (oud) Staatssecretaris Mansveld middels een Kamerbrief bekend gemaakt welke beslissing het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft genomen over de 2e uitbreiding van Eindhoven Airport. In deze Kamerbrief wordt een 2e uitbreiding voorgesteld met enkele (minimale) voorwaarden wat betreft de vluchten na 23.00 uur. De Tweede Kamer zal in december een besluit nemen en zal voor de meeste geen verrassing zijn of worden.

Lees meer

Afdrukken E-mail

Verslag infoavond plan Koemeerdijk fase2

 

PLAN KOEMEERSDIJK FASE2

Woensdag 21 oktober werd in de Rosdoek een goed bezochte informatieavond gehouden waarin de aangepaste plannen van uitbreidingsplan Koemeersdijk gepresenteerd werden. Zowel de jongeren als de senioren waren goed vertegenwoordigd.

Leefbaar Wintelre begon de avond waarin o.a. de noodzaak van uitbreiding in Wintelre gemotiveerd werd, waarna de gemeente de nieuwe plannen en mogelijkheden presenteerde. Notaris en Rabobank gaven hierna uitleg over wat praktische zaken waarmee je te maken krijgt bij eventuele koop of huur.

Lees meer

Afdrukken E-mail

Wintelre heeft zich laten zien, maar ook laten horen.

 

De massale opkomst voor de informatie bijeenkomst Vliegveld, woensdag 9 september in de Rosdoek, laat zien en horen dat we voor elkaar opkomen. Zelfs de leeuwen bij onze kerk kunnen trots zijn op de betrokkenheid van de Wintelrese gemeenschap.

Een voor allen, allen voor een!

Namens Leefbaar Wintelre bedanken we alle aanwezigen, maar ook anderen die op hun eigen manier hierbij betrokken zijn. Dit signaal betekent voor leefbaar Wintelre veel.

De overlast van het vliegveld, door Defensie en Eindhoven Airport, is na deze bijeenkomst echter (nog) niet opgelost. Dat zou mooi zijn, maar deze bijeenkomst is voor degene die verantwoordelijk zijn bij de ontwikkeling van het vliegveld, wel een teken dat er verandering bij Wintelre zal moeten komen. Hoe of op welke wijze men overlast van geluid / uitstoot ultrafijn stof / kerosinestank wil voorkomen, zal in de komende tijd (jaren!) duidelijk worden.

Maar dit betekent niet dat we nu gewoon kunnen afwachten op wat er mogelijk zal veranderen. Om onze overlast (geluid en/of stank) van (Defensie)vliegtuigen en helikopters kenbaar te maken, moeten we dit blijven melden. Dat kan via www.samenopdehoogte.nl of bellen 040-2896133 / 040-2896144. Melden gaat steeds makkelijk en is nu ons enige “wapen”, maakt hiervan gebruik.

Wie meldt, die telt.

Wat betreft onze besproken actiepunten zoals o.a. mobiele meetpaal, onderzoek RIVM (ultrafijn stof), isolatie hondenkennel e.d. Deze zullen we via het COVM (Commissie Overleg & Voorlichting Milieuhygiëne) verder onder de aandacht houden. Je kunt overigens via www.covm.nl alle verslagen, rapportages (meldingen overlast) e.d. inzien. Veel informatie is daar te vinden. Als je de tijd hebt, kijk dan eens op deze website.

Het verslag van de informatie bijeenkomst Vliegveld zal binnenkort worden geplaatst op deze site. Voor meer informatie omtrent het vliegveld of suggesties / ideeën neem dan aub contact op met Henk Bartels (064528760 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Door elkaar te informeren staan we samen sterker in onze actie “Leefbaar Wintelre”.

Voor degene die naar de hoorzitting / rondetafelgesprek Luchtvaartnota wil gaan, d.d. 23 september 2015 locatie Tweede Kamer Den Haag, aanvang 10.30 tot 15.00 uur, meld je aub aan bij Jan Heuveling (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 040 2052151). Graag vóór 17 sept. doorgeven.

Verder, succes met het melden van overlast vliegveld. Dat telt!

Henk Bartels

Leefbaar Wintelre, werkgroep Zorg en Welzijn

 

Afdrukken E-mail

Informatie bijeenkomst 9 september vliegveld

 

In het Blaaike van deze week staat een nieuwsbrief van Leefbaar Wintelre.
In deze nieuwsbrief worden de bewoners van Wintelre uitgenodigd om op 9 september, aanvang 20.00 uur, in de Rosdoek aanwezig te zijn. Een delegatie van ministerie van Defensie en Infrastructuur en Milieu zal dan tekst en uitleg geven over de ontwikkelingen omtrent het vliegveld.

Het is nu de gelegenheid om als inwoners van Wintelre rechtstreeks met de verantwoordelijk van het vliegveld in gesprek te kunnen gaan.  Meld je aan bij Jan Heuveling (zie verder).

Pak deze kans en laat je zien / horen.  Steun elkaar door massaal te komen.

Leefbaar Wintelre heeft eerder via het Blaaike / mail / Hint / Eindhovens Dagblad / Omroep Brabant aandacht gevraagd voor de aantasting van de leefbaarheid van ons dorp door het vliegveld. Niet alleen de toenemend aantal burgervliegtuigen, maar ook de militaire vliegtuigen / helikopters / hondenbewakingskennel / proefdraaien  / enz bedreigen ons woongenot.

Dit heeft uiteindelijk geresulteerd dat in het eindadvies van Alders met naam Wintelre wordt benoemd dat (te) veel overlast heeft. O.a. de nieuwe vliegroute 1b is een doorn in het oog en de toekomstige proefdraaiplaats geeft ook discussie.

In het Eindhovens Dagblad van 21 augustus, staat een groot artikel: Alders teruggefloten om Airport-plan. Dit betekent dat er opnieuw onderhandeld gaat worden. Dit zal op zeer kort termijn worden gedaan en het overleg op 9 september is voor ons een zeer mooie gelegenheid om massaal onze bezorgdheid te laten zien en horen.

Wij verzoeken inwoners van Wintelre vriendelijk om iedereen op te roepen om zich aan te melden bij Jan Heuveling (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Inwoners van Wintelre laat zien dat we opkomen voor elkaar en dat we ons dorp Wintelre willen behouden voor toekomst, voor jezelf maar ook voor je (klein)kinderen.

Voor verdere vragen: bel Henk Bartels, de vertegenwoordiger van Leebaar Wintelre  in de werkgroep Zorg en Welzijn. 0645287160.

 

Afdrukken E-mail

Presentatie Rattenoverlast in de Rosdoek


Op 1 juli 2015 vond in de Rosdoek een goed bezochte  informatiebijeenkomst plaats waar werd verteld hoe we kunnen helpen om de rattenoverlast in Wintelre te bestrijden. Uitgenodigd door de gemeente werd door het KAD (kennis- en adviescentrum dienstplagen) hier een presentatie gegeven.
Tijdens de presentatie werd duidelijk gemaakt hoe ratten te signaleren en te bestrijden, maar allerbelangrijkste om in alle gevallen een melding te doen bij de gemeente (Tel. 0497-531300 of via de gemeente-app) waarna deze direct automatisch worden doorgegeven aan het KAD.

Dia´s van deze presentatie zijn hier te vinden.

Afdrukken E-mail

Wegwerkzaamheden aan De Beijert Wintelre

In week 25 en 26 (17 juni t/m 1 juli) wordt een gedeelte van de rijbaan van de Beijert in Wintelre herstraat.

De weg wordt tijdens de werkzaamheden volledig voor doorgaand verkeer afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid. De aanwonenden worden door de aannemer Heijmans d.m.v. een bewonersbrief geïnformeerd over de exacte tijden en dagen van de uitvoering.

Afdrukken E-mail

Informatiemiddag uitbreiding composteringsbedrijf Bierings / Van Berkel

 

Op zaterdagmiddag 20 juni 2015 organiseren initiatiefnemers een informatiemiddag over het bestemmingsplan aan Scherpenering 23-31 in Wintelre, oftewel bij composteringsbedrijf Bierings/Van Berkel. Tijdens deze middag informeren dhr. Bierings en de Van Berkel Groep omwonenden over het plan.

Zoals u wellicht eerder heeft vernomen, maken omwonenden zich ernstig zorgen over de leefbaarheid van hun woonomgeving. Het bedrijf zorgt nu al voor overlast en stank. Een uitbreiding zal nog meer overlast met zich mee brengen. Er wordt een nieuwe zogeheten 'shredder' geplaatst die voor veel geluidsoverlast zal zorgen. Het bestemmingsplan moet voor de uitbreiding gewijzigd worden, de raad moet daarmee instemmen. Het is belangrijk dat we vanuit Wintelre laten blijken dat we niet blij zijn met deze ontwikkeling.

We verzoeken inwoners uit Wintelre daarom om zeker naar de informatiemiddag te komen:

Zaterdag 20 juni 2015
13:00 uur tot 15:00 uur Scherpenering 23 in Wintelre 

Aan het begin van de middag wordt eenmalig een presentatie gegeven, waarna ook gelegenheid is tot het stellen van vragen. Wij verzoeken u tijdig aanwezig te zijn. Indien u wenst te komen kunt u zich aanmelden, door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het plan voorziet in de uitbreiding van het bestaande bedrijfsperceel aan het adres Scherpenering 23 in Wintelre. Het bedrijf, dat zich richt op het composteren en bewerken van groenstromen heeft in de huidige situatie te weinig ruimte om de noodzakelijke bedrijfsmatige activiteiten op het bestaande perceel uit te voeren. Om de activiteiten in de beoogde omvang mogelijk te maken wordt het bestaande bouwperceel met bedrijfsbestemming uitgebreid met een zuidelijk gelegen bouwperceel. 

Het ontwerpbestemmingsplan is in te zien bij de gemeente Eersel en te zien op de website Ruimtelijke Plannen.

 

Afdrukken E-mail

Wintelre luidt de noodklok: geen uitbreiding Eindhoven Airport

Ons dorpje grenst pal aan Eindhoven Airport. In het verleden was de overlast van het vliegveld beperkt, net als de daaruit voortkomende klachten. Het militaire vliegveld is er altijd geweest en daar hadden we vrede mee. Maar de laatste tijd is de hinder zoveel toegenomen, dat we onze stem willen laten horen.

 

In juli bepaalt de Alderstafel of Eindhoven Airport het aantal burgervluchten mag uitbreiden met 15.000 vluchten  tot 43.000 vluchten in 2020. En hoeveel na 2020? Uit een simpele optelsom blijkt dat de overlast van Eindhoven Airport nú al veel te groot is voor de omgeving. Met de komst van de nieuwe vliegroute 1B in september 2014 is de overlast van de burgerluchtvaart in Wintelre enorm gegroeid. De vliegtuigen stijgen op, maken een scherpe bocht tijdens het stijgen en vliegen met veel kabaal langs het dorp. Dat zorgt voor veel hinder. De nieuwe vliegroute is er gekomen doordat uit theoretische berekeningen zou blijken dat er minder gehinderden zullen zijn. Helaas blijkt in de praktijk dat er in Wintelre veel meer ernstige hinder ontstaat.  

 

Hinderlijke route 1B
Vliegroute 1B is namelijk niet het enige waar we mee te maken hebben. Op de vliegbasis staan veel vliegtuigen die moeten proefdraaien, dit grondlawaai zorgt ook voor veel overlast. Tel daarbij op: het groot aantal toegenomen vroege vluchten en nachtvluchten en het toenemende militaire vliegverkeer dat volop oefent boven Wintelre overdag en tot laat in de avond. Conclusie: Wintelre ligt middenin de herrie, dat zorgt voor een opeenstapeling van overlast.  

 

Dorp van de rekening

We zijn het dorp van de rekening geworden. Met de nieuwe uitbreidingen op komst zal de overlast en luchtverontreiniging jaarlijks toenemen. Het gevaar is dat we deze overlast en verontreiniging niet meer ervaren omdat we eraan gewend raken. We worden langzaam vergiftigd door het onzichtbare fijnstof. Boeren moeten luchtwassers plaatsen om fijnstof te beperken. Wanneer komen er vliegtuigen met luchtwassers? Inwoners merken het verschil pas als ze op een plek zijn waar geen herrie is en waar de lucht schoon is. 

 

Alderstafel 3 juli 
Omliggende gemeenten mogen meepraten aan de Alderstafel maar hebben geen beslissingsbevoegdheid. Bovendien is het onduidelijk wat de mening van die gemeenten is. Zo heeft de gemeente Eindhoven met ‘twee petten’ zitting in de Alderstafel, als omliggende gemeente en als aandeelhouder van Eindhoven Airport. 

 

Het is dus tijd voor actie, we willen inwoners van Wintelre maar ook van andere omliggende dorpen oproepen om overlast zoveel mogelijk te melden via het meldpunt www.samenopdehoogte.nl. Dit meldpunt is namelijk het enige middel dat wellicht enige aandacht kan trekken van dhr. Alders. Niet veel, maar gelukkig toch iets!

 

Poster actie Eindhoven Airport

Onlangs heeft u per post ook een poster ontvangen over dit onderwerp (deze poster vindt u ook hier op deze website). We willen u vragen deze poster zichtbaar op te hangen, zodat duidelijk wordt dat Wintelre er genoeg van heeft. 

 

Afdrukken E-mail

Wethouder Sjouw: ‘We zijn niet alert geweest op grote hoeveelheid overlast in Wintelre’

 

Wethouder Sjouw: ‘We zijn niet alert geweest op grote hoeveelheid overlast in Wintelre’
WINTELRE - Wethouder Liesbeth Sjouw van de gemeente Eersel heeft onlangs uitleg gegeven over de nieuwe vliegroute die in Wintelre voor veel overlast zorgt. Volgens Sjouw is er onvoldoende bij stil gestaan dat vliegroute 1b zoveel overlast veroorzaakt in ons dorp. Op de vraag waarom Wintelre nooit is ingelicht over de komst van deze nieuwe route had wethouder Sjouw geen antwoord.

Lees meer

Afdrukken E-mail

Zorgen omwonenden vanwege overlast na uitbreiding Bierings/van Berkel

Zorgen omwonenden vanwege overlast na uitbreiding Bierings / Van Berkel


Voor veel bewoners van Wintelre lijkt de uitbreiding van Bierings / Van Berkel aan de Scherpenering een 'ver van hun bed-gebeuren'. Maar dat is allerminst het geval. Om deze reden willen een paar omwonenden deze zorg graag onder de aandacht brengen. Het volgende kaartje geeft de eventuele plaatsing van een houtshredder aan t.o.v. Wintelre.

Lees meer

Afdrukken E-mail