Reconstructie Kekkeneind- Merenweg te Wintelre

Reconstructie Kekkeneind- Merenweg te Wintelre

Na de snelheidsremmende maatregelen op de Biemeren is nu het vervangen van de verharding van het Kekkeneind en een gedeelte van de Merenweg aan de beurt. Op het Kekkeneind worden ook verkeersremmende maatregelen aangelegd.

De bestaande klinker verharding wordt vervangen door asfalt zodat de geluidsoverlast voor de omwonende sterk verminderd. De verkeersremmende maatregelen bestaan uit een uitbuiging met middengeleider tussen huisnr 1 en 1a. en er komen wegversmallingen op het gedeelte tussen uitbuiging en de Hemelrijksestraat.

Tijdens de reconstructie wordt de haag (acer campestre) aan de noordzijde gerooid. Medio november 2012 komt hiervoor een beukenhaag terug.

Het werk start op maandag 4 juni 2012 en bestaat uit 3 fases. 1e fase is het gedeelte Merenweg vanaf de Oostelbeersedijk tot aan het boswachtershuis (huisnr. 2a). 2e fase is het Kekkeneind vanaf de Oostelbeersedijk tot aan de uitbuiging (huisnr. 1a). Fases 1 ( van 4 juni tot 22 juni) en 2 duren tot aan de bouwvakvakantie (13 juli). De 3e fase is het gedeelte Kekkeneind vanaf de uitbuiging tot de Hemelrijksestraat en start na de vakantie. Het gehele werk duur tot eind september 2012.

Voor de bouwvakvakantie gaan de Nutsbedrijven ook de gas- en waterleiding ter hoogte van de uitbuiging verleggen, hierover wordt u door de Nutsbedrijven nog nader geïnformeerd.

Het verkeer van en naar Vessem zal in de 1e fase via Oostelbeers omgeleid worden. In fase 2 en 3 gaat het verkeer van en naar Vessem via de Oostelbeersedijk-Rouwven en Mostheuvel. Het verkeer van en naar Veldhoven wordt via de De la Courtstraat- Het Groen en de Veldhovenseweg omgeleid. 

Afdrukken E-mail