Informatie bijeenkomst 9 september vliegveld

 

In het Blaaike van deze week staat een nieuwsbrief van Leefbaar Wintelre.
In deze nieuwsbrief worden de bewoners van Wintelre uitgenodigd om op 9 september, aanvang 20.00 uur, in de Rosdoek aanwezig te zijn. Een delegatie van ministerie van Defensie en Infrastructuur en Milieu zal dan tekst en uitleg geven over de ontwikkelingen omtrent het vliegveld.

Het is nu de gelegenheid om als inwoners van Wintelre rechtstreeks met de verantwoordelijk van het vliegveld in gesprek te kunnen gaan.  Meld je aan bij Jan Heuveling (zie verder).

Pak deze kans en laat je zien / horen.  Steun elkaar door massaal te komen.

Leefbaar Wintelre heeft eerder via het Blaaike / mail / Hint / Eindhovens Dagblad / Omroep Brabant aandacht gevraagd voor de aantasting van de leefbaarheid van ons dorp door het vliegveld. Niet alleen de toenemend aantal burgervliegtuigen, maar ook de militaire vliegtuigen / helikopters / hondenbewakingskennel / proefdraaien  / enz bedreigen ons woongenot.

Dit heeft uiteindelijk geresulteerd dat in het eindadvies van Alders met naam Wintelre wordt benoemd dat (te) veel overlast heeft. O.a. de nieuwe vliegroute 1b is een doorn in het oog en de toekomstige proefdraaiplaats geeft ook discussie.

In het Eindhovens Dagblad van 21 augustus, staat een groot artikel: Alders teruggefloten om Airport-plan. Dit betekent dat er opnieuw onderhandeld gaat worden. Dit zal op zeer kort termijn worden gedaan en het overleg op 9 september is voor ons een zeer mooie gelegenheid om massaal onze bezorgdheid te laten zien en horen.

Wij verzoeken inwoners van Wintelre vriendelijk om iedereen op te roepen om zich aan te melden bij Jan Heuveling (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Inwoners van Wintelre laat zien dat we opkomen voor elkaar en dat we ons dorp Wintelre willen behouden voor toekomst, voor jezelf maar ook voor je (klein)kinderen.

Voor verdere vragen: bel Henk Bartels, de vertegenwoordiger van Leebaar Wintelre  in de werkgroep Zorg en Welzijn. 0645287160.

 

Afdrukken E-mail