Wel kermis, maar geen kermisfeest

Wel kermis, maar geen kermisfeest

Vooralsnog gaat de kermis in Wintelre dit jaar wel door, maar in een aangepaste vorm. Zo zijn er wel kermisattracties, maar geen extra activiteiten rondom de kermis.

Er zal dus geen officiële opening of stratenloop plaatsvinden. Voor de horeca gelden verplichte zitplaatsen voor zowel het terras als binnen.De gemeente wil er zo op een verantwoorde manier een gezellige kermis van maken, zodat het zeker voor de kinderen toch feest is.

Kermisterrein

Op de kermis gelden de algemene RIVM-maatregelen. In overleg met kermisexploitanten wordt de 1,5 meter afstand bij spelletjes en verkoopzaken duidelijk aangegeven met lijnen op de grond. Bij het kopen van een kaartje en bij het in- en uitstappen zijn ook vakken gemaakt met belijning op de grond. Daarnaast is het op diverse punten op de kermis mogelijk om je handen te desinfecteren. Op sommige plekken plaatst de gemeente dranghekken om aan te geven waar het kermisterrein ophoudt, zodat voor iedereen duidelijk is wanneer je de kermis verlaat.

Slag om de arm

Tijdens de kermis zijn er in de horeca en in het gemeenschapshuis geen extra activiteiten toegestaan. Dit betekent dat er geen optredens, DJ's of livemuziek is. In alle gelegenheden zijn zitplaatsen verplicht, zowel op het terras als binnen. En binnen alleen op basis van reserveringen.

De gemeente volgt samen met de veiligheidsregio alle corona-ontwikkelingen nauwgezet. Het blijft helaas dus mogelijk dat de kermissen op het laatste moment niet door kunnen gaan", meldt Eersel.

Afdrukken E-mail