Clubhistorie

Een stukje geschiedenis

Het ontstaan van Tennisvereniging De Meppers gaat terug naar 1982 toen in de algemene ledenvergadering van Tennisvereniging Vessem het bestuursvoorstel “ieder lid van TV Vessem is verplicht om kantinedienst te draaien” werd aangenomen.
Vele Wintelrese leden van TV Vessem stemden tegen, maar zij waren in de minderheid.

Hans Vrijsen besloot daarom met twee vrienden (Cor Tholen en Bart van de Berk) om te onderzoeken of er genoeg belangstelling bestond in Wintelre om een eigen tennisvereniging op te richten. Twee van de drie kerkdorpen van de toenmalige gemeente Vessem hadden al tennisbanen, maar in Wintelre was nog niets.

 

Op 14 maart 1983 was het dan zover: Tennisvereniging “De Meppers” werd officieel opgericht en lid van de KNLTB. Men kreeg de beschikking over twee banen die werden aangelegd op sportpark “De Meren”in een rustige bosrijke omgeving, een ideale plaats om te tennissen. In juni 1983 mocht er voor het eerst gebruik gemaakt worden van de banen en in augustus werden ze officieel geopend door burgemeester van Houdt.

 

De eerste plannen voor een clubgebouw werden in 1985 gemaakt, samen met korfbalvereniging “Winty”en de KPJ. In 1987 werd de opening verricht van een door zelfwerkzaamheid aangelegd bouw, waarbij Wim Wilting en Jan van Gestel een voorname rol hebben gespeeld.

 

De meeste activiteiten speelden zich in de beginperiode voornamelijk intern af. In 1988 werd voor het eerst deelgenomen aan een externe, door de KNLTB georganiseerde competitie.

Door het toegenomen aantal leden eind jaren tachtig, kwamen er plannen voor een derde baan en een lichtinstallatie. In 1991 was het zover: burgemeester Jonker opende 3 banen en een lichtinstallatie voor 3 banen.

Sinds enkele jaren beschikken we over drie all-weatherbanen en een tennismuur. Zie hiervoor onderstaande foto's:

 

Afdrukken E-mail