2012 Voorstellingen Vriendenkring

Toneelvereniging “De Vriendenkring” Wintelre ouderwets gezellig!
Na in 2011 een wat zwaarder stuk gespeeld te hebben gaat de Wintelrese toneelclub het dit jaar weer eens over een geheel andere boeg gooien. “Gewoon een ouderwets boerestuk, da moete gullie weer eens speule” hoorde we vorig jaar een toeschouwer zeggen. “En ja, dat is misschien ook wel waar” zeiden we binnen onze vereniging. De voorstelling van vorig jaar was zeer goed gespeeld en de spelers vonden het ook een uitdaging om te spelen ( we wonnen er zelfs de 2e prijs mee bij de theaterwedstrijd van het Eindhovens Dagblad), maar de meerderheid van ons publiek ziet ons liever een klucht/blijspel spelen. En het publiek komt voor ons op de eerste plaats dus speule we weer een ouderwets gezellig stuk dit jaar.

De voorstelling is genaamd “Aangenaam ......Chantal” en speelt zich af eind jaren ’70 van de vorige eeuw op de boerderij van de nukkige ouderwetse weduwnaar Drees, hij woont hier samen met zijn ongetrouwde zusters Maria en Magdalena. Drees heeft heel wat te stellen met zijn twee opstandige dochters en zijn studerende zoon. Dan komt er ook nog geregeld de wat gekke impulsieve buurvrouw met haar dochter over de vloer alsmede de pastoor, die op zoek is naar een huishoudster en naar een gratis borreltje, en een niet al te snuggere Belgische knecht brengen regelmatig wat leven in de brouwerij. De postbode heeft een heel klein rolletje in dit stuk maar de brief die hij komt brengen brengt heel wat te weeg. Dit schrijven is het antwoord op de brief die Drees heeft geschreven naar de Française Chantal. De dienstmeid Gon heeft hier lucht van gekregen en besluit Drees een hak te zetten. Als Chantal dan onverwacht haar opwachting maakt zijn de rapen gaar.
Hoe dat afloopt? dat moet u beslist komen bekijken!


“Aangenaam...... Chantal” wordt gespeeld op vrijdag 16, zondag 18 , vrijdag 23 en zaterdag 24 maart om 20.00 uur in gemeenschapshuis “De Rosdoek” Kerkstraat 10 te Wintelre. Kaartjes kosten 7 Euro in de voorverkoop en 9 Euro aan de zaal ( indien voorradig)
Reserveren : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 040-2052430.


Toneelvereniging “De Vriendenkring” steunt de actie Alpe d’HuZes!
Vele Nederlanders gaan in juni van dit jaar de Alpe d’Huez beklimmen.
Wintelrenaar Teun van Hest gaat dat ook doen.
“Alpe d’HuZes 2012,Fietsen in strijd tegen kanker” is een wielerevenement waarbij de deelnemers individueel of in teamverband zes maal op één dag de Alpe d'Huez beklimmen. Niet zomaar, maar om geld op te halen voor het Alpe d'HuZesonderzoeksfonds bij KWF Kankerbestrijding.
Toneelvereniging “De Vriendenkring”staat erg achter deze actie en gaat 1 Euro per verkocht kaartje doneren aan Teun of beter gezegd aan de actie waar hij zich voor in gaat zetten.
Kijk voor meer informatie op www.opgevenisgeenoptie.nl

Afdrukken E-mail