Bloedafname vanaf 2 maart weer mogelijk in De Rosdoek

Bloedafname vanaf 2 maart weer mogelijk in De Rosdoek

Vanaf 2 maart vindt er weer bloedafname plaats in De Rosdoek. Vorig jaar, aan het begin van de coronacrisis, werden veel locaties voor bloedafname uit veiligheid voor patiënten en medewerkers gesloten. Later werd bekend dat de meeste locaties definitief dicht blijven voor bloedafname, zo ook De Rosdoek. In samenspraak met de gemeente Eersel, huisartsen, lokale afdelingen van de Katholieke Ouderenbond en de dorpsraden is nu bloedafname toch weer dichterbij mogelijk. In eerste instantie gaat het om een pilot die tot 1 juli duurt.

 

Voldoende bezetting
Bij De Bloedafname kunnen patiënten terecht met een aanvraagformulier of oproep om bloed te laten prikken van het Catharina Ziekenhuis, Diagnostiek voor U, Máxima Medisch Centrum en de Trombosedienst. De Bloedafname houdt de komende maanden bij of er voldoende patiënten naar de spreekuren komen. Is dat het geval? Dan blijft De Rosdoek open als locatie voor bloedafname. Bij te weinig bezetting kan anders besloten worden. Hierover heeft De Bloedafname nauw contact met de gemeente en de huisartsen.

Locaties en openingstijden
Naast De Rosdoek is ook op andere locaties in de regio vanaf de week van 1 maart weer bloedafname mogelijk. Hieronder staan de locaties en openingstijden:

  • Gemeenschapshuis De Rosdoek – Wintelre: dinsdag van 13.45 uur tot 14.45 uur.
  • D’n Inloop – Duizel: woensdag van 13.45 uur tot 14.45 uur.
  • Gemeenschapshuis De Höllekes – Steensel: in de oneven weken op donderdag van 13.45 uur tot 14.45 uur
  • MFA De Leenhoef – Knegsel: in de even weken op donderdag van 13.45 uur tot 14.45 uur

Nuchter bloedprikken
Een patiënt die nuchter bloed moet laten prikken mag vanaf 23.00 uur de avond van tevoren niet meer eten en alleen maar water drinken. Deze patiënten zullen niet tot de middag willen wachten op de bloedafname en kunnen daarom eerder op de dag al terecht op de locaties in Eersel, Hapert, Bladel of Veldhoven. Kijk voor de actuele openingstijden en het maken van een afspraak voor bloedafname op www.debloedafname.nl.

Afdrukken E-mail